Nermin Abadan Unat 1921 yılında Viyana‘da doğdu. Hukuk Fakültesi mezunu olsa da sosyal bilimlerin pek çok alanında çalışmalarıyla tanınır. Göç çalışmaları, kadın çalışmaları, medya ve iletişim çalışmaları uzmanlık alanlarından birkaçıdır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim görevlisi olarak çalıştığı okullar arasındadır. Nermin Abadan Unat, senatörlük ve gazetecilik de yapmıştır.
Başkaları için de çokça söylenen “hocaların hocası” sıfatına en layık insandır Nermin Abadan Unat: İlber Ortaylı, Taner Timur, Üstün Ergüder, Mete Tunçay, Baskın Oran, İnal Batu, Ahmet Taner Kışlalı, Ünsal Oskay, Emre Kongar, Deniz Baykal ve daha da uzayan bir liste…
Sayısız bilimsel araştırmaya imza atmış, sayısız ödül sahibi Nermin Abadan Unat, hâlâ yeni şeyler öğrenme ve araştırmalarını sürdürme hevesini koruyor.
Bu yayınımızda, Nermin Abadan Unat evinde, çalışma odasında, kitaplarının arasında bizlere yaptığı çalışmaları gösteriyor, çalışmalarını yaparken edindiği tecrübeleri paylaşıyor.
Nermin Hocamızla sohbet ederken, imkânsızın sınırlarının ne kadar zorlanabileceğini, insanın irade ve kararlılıkla neleri başarabileceğini gördük. Biz “hocaların hocası“yla konuşurken çok şey öğrendik, sizin de seveceğinizi umuyoruz.
Dört Yüz Beş
19 Ocak 2016
Çekim Tarihi: 1 Şubat 2015
Künye
Röportaj: Selcan Kaynak, Mine Ekinci
Görüntü/Ses: Çağrı Mutaf, Buğra Barçın
Kurgu: Arda Çiltepe
Fotoğraflar: Çağrı Mutaf
Nermin Abadan Unat’ın çocukluğu ve Türkiye’ye geliş macerasını anlattığı ilk yayınımıza buradan ve YouTube sayfamızdan ulaşabilirsiniz!
Türkiye’nin siyasi durumunu yorumluyor:
Değişen iletişimi yorumluyor:
Türkiye’den Göçen İşçiler Almanya’da Neden Hastalanıyordu?