Bu yayında, Batuhan Aydagül bize hayalindeki okulu anlatıyor.
Hayalimdeki okul her çocuğun mahallesindeki okul aslında. Evinden çıkıp yürüyerek gidebildiği, gün boyu orada kendisi olabildiği, ailesinin değerleriyle benzer bir değerler silsilesine sahip, keyif yaptığı, eğlendiği, tabii ki arada öğrendiği ve akşam yine evine yürüyerek döndüğü okul…
Batuhan Aydagül, 1971 İstanbul doğumlu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İşletme bölümünde tamamlayan ve bir süre özel sektörde çalışan Aydagül, eğitim ve işinin kendini tatmin etmediğini fark etti, ilgi ve meraklarına yönelmeye karar verdi. Eğitim alanında çalışmayı, ülke genelinde eğitime dair yaşanan sorunlara çözümler üretmeyi ve bu yolla insanların hayatında fark yaratmayı kendine amaç edindi.
İlk iş olarak 2001 yılında Standford Üniversitesine Eğitim Yönetimi ve Politika Analizi üzerine yüksek lisans yapmaya gitti. Türkiye’ye döndüğünde ülkenin eğitim alanındaki önemli sivil toplum kuruluşlarından Eğitim Reformu Girişimi’nde çalışmaya başladı ve yöneticiliğe kadar yükseldi. Bunun yanı sıra AÇEV ve KA-DER ile eğitimde ve toplumsal katılımda cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik projeler geliştirdi. Bu çalışmaların bir sonucu olarak 2012’de Chicago Council of Affairs tarafından yılın girişimcisi seçildi.
Sadece Türkiye’de değil dünyanın pek çok farklı ülkesinde eğitim konusunda hizmet verdi. Aldığı davet üzerine 2007 yılında, yaşanan iç savaş sonrasında Liberya’ya giderek bir buçuk yıl boyunca Liberya Eğitim Bakanlığı’nda danışmanlık yaptı, yaptığı çalışmalardan ötürü Liberya Üstün Hizmet Ödülüne layık görüldü. Yine Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile birlikte Lübnan’daki Filistin mülteci kamplarında ve Berlin’de yaşayan Türkiyeli anne ve çocuklarla öncü çalışmalar yürüttü.
7 Haziran 2015 Türkiye Genel Seçimlerinde İstanbul 2. Bölge bağımsız adayı oldu ve eğitim politikaları odaklı bir seçim kampanyası yürüttü. Halen Eğitim Reformu Girişimi direktörlüğünü yürütmektedir.
Nasıl bir eğitim, nasıl bir okul istiyoruz?
Eğitim sisteminde ve okulların işleyişindeki aksaklıkları işaret etmek kadar, yukarıdaki sorunun da önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü istediğimiz geleceğin, hayal kurmadan gelmeyeceğini biliyoruz.
Başka bir okulu hayal eden insanların hayallerini dinlediğimiz Hayalimdeki Okul serisinin tüm yayınlarını görmek için tıklayın.
Hayallerimizi konuşmaya devam edeceğiz.